Schriftelijke vragen AZC
Schriftelijke vragen · 15.04.2024
Jarne stelt namens de Barneveldse VVD schriftelijke vragen over het AZC.

Opnieuw extra kosten rouwcentrum: "Dit valt rauw op ons dak".
03.04.2024
Op 2 april 2024 werd in de commissie bestuur het raadsvoorstel over de dakrenovatie van het rouwcentrum De Plantage besproken. Lees hier de bijdrage van Gerben.

De maakbare samenleving door liberale bril
De 3e helft · 22.03.2024
Peter Lamberts zijn column over de maakbare samenleving.

Sluiting van station Amersfoort aankomende zomer
Schriftelijke vragen · 19.03.2024
Namens de fractie van de Barneveldse VVD stellen fractievoorzitter Jarne van Schaik en raadscommissielid Gerben Evers, op grond van artikel 42 van de organisatieverordening van de gemeenteraad, enkele vragen over de het sluiten van station Amersfoort aankomende zomer. Lees hier de schriftelijke vragen!

Raadsbijdrage · 16.03.2024
Tijdens de raadsvergadering van 14 maart 2024 is de motie vreemd aan de agenda over de helikopterluchthaven besproken bij het Schaffelaarsebos. In het debat is gesproken over het ontwerpbesluit van de helikopterluchthaven op de Wesselseweg. De Barneveldse VVD ziet de beoogde locatie niet zitten. Lees hier de inbreng van fractievoorzitter Jarne van Schaik terug.

Raadsbijdrage · 15.03.2024
Tijdens de raadsvergadering van 14 maart 2024 is de monitor programma duurzaamheid besproken. In het debat is gesproken over welke indicatoren we willen gaan monitoren om de duurzaamheidsdoelstellingen stap voor stap te gaan halen. De Barneveldse VVD kiest voor slimme en duurzame oplossing die kunnen rekenen op draagvlak in onze samenleving. Lees hier de inbreng van fractievoorzitter Jarne van Schaik terug.

Raadsbijdrage · 14.03.2024
Tijdens de raadsvergadering van 14 maart 2024 is het rekenkameronderzoek ondermijning besproken. Uit het onderzoek blijkt dat de gemeente onvoldoende zicht heeft op ondermijnende criminaliteit. Er is meer nodig in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Lees hier de inbreng van fractievoorzitter Jarne van Schaik terug.

12.03.2024
Op maandagavond 11 maart 2024 ging de fractie van de Barneveldse VVD op werkbezoek bij de raadsfractie in Breda om te spreken over de aanpak van ondermijning en veiligheid. We gingen in gesprek met o.a. fractievoorzitter Martijn Meeuwissen, raadslid Mariken Voermans – Oostvogels en wethouder veiligheid Eddie Förster. We hebben kennis, ideeën en ervaringen uitgewisseld in de aanpak van ondermijning en veiligheid. Dank voor de gastvrijheid! Informatief, interessant en leerzaam!

Schriftelijke vragen · 08.03.2024
De Barneveldse VVD stelt enkele vragen over de recent uitgevoerde integrale veiligheidscontrole op het Mobilisatiecomplex Voorthuizen en de opvolgende politie-inval in een restaurant in Voorthuizen.

Zorg veiligstellen belangrijkste opgave
Raadsbijdrage · 09.02.2024
Tijdens de raadsvergadering van 7 februari 2024 is de decentralisatie beschermd wonen en beschermd thuis besproken. Als gemeente worden verantwoordelijk voor beschermd wonen en beschermd thuis waar dit eerst opgepakt werd door de centrumgemeente. Lees hier de inbreng van fractievoorzitter Jarne van Schaik terug.

Meer weergeven